Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Culturebites2020

sfeerbeeld Culturebites2020
lees meer

Onderwijs en inspiratiedag 2020

sfeerbeeld Onderwijs  en inspiratiedag 2020

De AUHL organiseert in samenwerking met Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar 2-jaarlijkse Onderwijs- en inspiratiedag met als thema ‘Nederlands in het hoger onderwijs’. Deze vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 van 11.30 tot 16.00 uur in PXL-Congress (Elfde-Liniestraat 24, Hasselt).
lees meer

Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt

sfeerbeeld Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt
lees meer

STEM inspiratiedag 2019 - UHasselt

STEM inspiratiedag 2019

Op zaterdagvoormiddag 19 januari woonden ruim 350 (!) leerkrachten van kleuter, lager en secundair onderwijs de STEM-inspiratiedag bij, een gezamenlijke organisatie van UHasselt en Hogeschool PXL. Hier werd ook STEMOOV gelanceerd, een project gedragen door UHasselt, Hogeschool PXL en de Associatie AUHL.

Universiteit Hasselt en PXL-Education willen samen met collega-leerkrachten en pedagogische begeleiders leerkrachten inspireren en vooral enthousiasmeren om de integratie van STEM op de klasvloer te versterken. Leerkrachten konden op deze dag een mogelijk kader voor STEM-projecten ontdekken, ervaren hoe je omgaat met de nieuwe eindtermen STEM en vooral veel concreet didactisch materiaal verzamelen om creatief aan de slag te gaan.

Er waren werkwinkels voor leerkrachten kleuteronderwijs, lager onderwijs en alle graden van het secundair onderwijs. Elke deelnemer ontving een STEMOOV-inspiratiegids en bijhorende didactische posters met het STEMOOV-model en de verbindende STEMOOV-concepten.

Bekijk hier de foto's van deze dag.