Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs en Islam in Vlaanderen - Lezing op 2 april door Khalid Benhaddou

sfeerbeeld Onderwijs en Islam in Vlaanderen - Lezing op 2 april door Khalid Benhaddou
lees meer

STEM-inspiratiedag 2019

sfeerbeeld STEM-inspiratiedag 2019
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2018-2019

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2018-2019
Openingszitting 2018
lees meer

Diversiteitsfilmpjes - UHasselt

Diversiteitsfilmpjes

De UHasselt en Hogeschool PXL hebben een divers studentenpubliek. Om een tipje van de sluier op te lichten maakte de AUHL zes filmpjes waarin studenten van UHasselt en Hogeschool PXL vertellen vanuit welke achtergrond ze aan de instelling studeren. In de trailer ziet u al een kort overzicht.   

Om de filmpjes te bekijken: klik hier

Of het nu gaat om studenten met een functiebeperking, topsporters, beginnende ondernemers, studenten met een migratie herkomst of zij-instromers, de diversiteit van ons doelpubliek is enorm. De hogeschool en de universiteit kunnen dan ook niet anders dan rekening houden met de heterogeniteit van het doelpubliek in het verloop van het onderwijsproces en de studentenondersteuning.

Hoe meer diversiteit, hoe meer creativiteit en innovatie in onderwijs en onderzoek. Diversiteit is dan ook een meerwaarde. Hogeschool PXL en UHasselt zetten in op het aantrekken, stimuleren en ontwikkelen van ieders talenten. Elke student kan beroep doen op de nodige ondersteuning om zijn of haar specifieke talenten te ontplooien of om drempels te overwinnen.