Hogeschool PXL

In de kijker

Openingszitting 2021

sfeerbeeld Openingszitting 2021

lees meer

World Festival | Express yourself

sfeerbeeld World Festival | Express yourself

lees meer

Jaarverslag AUHL 2020

sfeerbeeld Jaarverslag AUHL 2020

lees meer


nieuwsoverzicht

Gemengd team Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL zijn beste hackers van België - UHasselt

Gemengd team Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL zijn beste hackers van België

sfeerbeeld Gemengd team Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL zijn beste hackers van België Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL winnen !

Limburgse studenten gekroond tot beste hackers van België

Hasselt  - 28 03 2021

Een gemengd team van de Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL heeft de Cyber Security Challenge Belgium gewonnen. Ze mogen zich de beste hackers van België noemen. 

Fun With Flags, Het winnende team van Robbe Van Roey (PXL), Sander Smets (PXL), Jorrit Gerets (UHasselt) en Martijn Luyckx (UHasselt), haalde het zaterdag in de finale voor twee teams van de Universiteit Gent. 

“Zo’n Cyber Security Challenge is in de vorm van een Capture The Flag, ook CTF genoemd”, zegt Martijn Luyckx. “Daarbij worden ‘vlaggen’ in de vorm van speciale stukjes tekst verstopt in allerlei digitale applicaties zoals websites en software. Je kunt die vlaggen enkel vinden door dat systeem te hacken. Elke vlag is punten waard, het aantal hangt af van hoe moeilijk het systeem te hacken valt.”

Maar liefst 670 studenten van 24 verschillende universiteiten en hogescholen hadden zich ingeschreven voor de Cyber Security Challenge. De beste zestig teams namen het tegen elkaar op in de finale.

De Cyber Security Challenge Belgium is een initiatief van cyberexperten Toreon en Nviso. De wedstrijd heeft als doel cyberbeveiliging aantrekkelijk te maken voor IT-studenten en hun interesse aan te wakkeren voor een job in de sector. Er is momenteel een groot tekort aan specialisten.