Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs en Islam in Vlaanderen - Lezing op 2 april door Khalid Benhaddou

sfeerbeeld Onderwijs en Islam in Vlaanderen - Lezing op 2 april door Khalid Benhaddou
lees meer

STEM-inspiratiedag 2019

sfeerbeeld STEM-inspiratiedag 2019
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2018-2019

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2018-2019
Openingszitting 2018
lees meer

PXL-Level 5 - UHasselt

PXL-Level 5

De AUHL wenst de uitbouw van een samenwerkingsverband Hogeschool PXL – HBO5-aanbieders (Centra voor volwassenenonderwijs en secundaire scholen verpleegkunde HBO5) flankerend te ondersteunen met het oog op de verdere uitbouw van de geïntegreerde hoger onderwijsruimte. Deze operatie vormt een voorlopig sluitstuk in de hervorming hoger onderwijs waarbij de verschillende kwalificatieniveaus (5, 6, 7 en 8) transparant van elkaar onderscheiden doch niet gescheiden worden. Jongeren en ouderen kunnen het voor hen meest geschikte opleidingstraject kiezen waarbij flexibele overgangen tussen het ene naar het andere kwalificatieniveau soepel kan verlopen met inzet van reeds verworven leercredits.

De AUHL wenst te ondersteunen in:

  • Uitbouw van samenwerkingsverbanden met CVO’s en secundaire scholen met HBO-opleiding verpleegkunde met het oog op een afgestemd onderwijsaanbod, uitgezet in leerladders en uitgerust voor de uitvoering van decretale opdrachten.
  • Uitbouw van het opleidingsaanbod op kwalificatieniveaus 5, 6 en 7 aansluitend bij de behoeften van de (regionale) arbeidsmarkt en belangstelling van een divers studentenpubliek (generatiestudenten, herintreders,…).

Voor meer informatie over het samenwerkingsverband Level 5, klik hier.

Let wel: vanaf academiejaar 2019-2020 verdwijnen de HBO5 opleidingen uit het aanbod van de CVO's en worden ze hervormd tot de graduaatopleidingen in de hogescholen. Voor meer info over de graduaten en het aanbod in Hogeschool PXL: klik hier