Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs- en inspiratiedag AUHL 2018

sfeerbeeld Onderwijs- en inspiratiedag AUHL 2018
lees meer

Opstart AUHL koor

sfeerbeeld Opstart AUHL koor
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2017-2018

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2017-2018
Openingszitting 2017
lees meer

PXL-Level 5 - UHasselt

PXL-Level 5

De AUHL wenst de uitbouw van een samenwerkingsverband Hogeschool PXL – HBO5-aanbieders (Centra voor volwassenenonderwijs en secundaire scholen verpleegkunde HBO5) flankerend te ondersteunen met het oog op de verdere uitbouw van de geïntegreerde hoger onderwijsruimte. Deze operatie vormt een voorlopig sluitstuk in de hervorming hoger onderwijs waarbij de verschillende kwalificatieniveaus (5, 6, 7 en 8) transparant van elkaar onderscheiden doch niet gescheiden worden. Jongeren en ouderen kunnen het voor hen meest geschikte opleidingstraject kiezen waarbij flexibele overgangen tussen het ene naar het andere kwalificatieniveau soepel kan verlopen met inzet van reeds verworven leercredits.

De AUHL wenst te ondersteunen in:

  • Uitbouw van samenwerkingsverbanden met CVO’s en secundaire scholen met HBO-opleiding verpleegkunde met het oog op een afgestemd onderwijsaanbod, uitgezet in leerladders en uitgerust voor de uitvoering van decretale opdrachten.
  • Uitbouw van het opleidingsaanbod op kwalificatieniveaus 5, 6 en 7 aansluitend bij de behoeften van de (regionale) arbeidsmarkt en belangstelling van een divers studentenpubliek (generatiestudenten, herintreders,…).

Voor meer informatie over het samenwerkingsverband Level 5, klik hier