Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Academische Openingszitting AUHL 2018-2019

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2018-2019
Openingszitting 2018
lees meer

Jaarverslag AUHL 2017


lees meer

Euregional student forum


Meer info op www.euregionalstudentforum.eu
lees meer

PXL-Level 5 - UHasselt

PXL-Level 5

De AUHL wenst de uitbouw van een samenwerkingsverband Hogeschool PXL – HBO5-aanbieders (Centra voor volwassenenonderwijs en secundaire scholen verpleegkunde HBO5) flankerend te ondersteunen met het oog op de verdere uitbouw van de geïntegreerde hoger onderwijsruimte. Deze operatie vormt een voorlopig sluitstuk in de hervorming hoger onderwijs waarbij de verschillende kwalificatieniveaus (5, 6, 7 en 8) transparant van elkaar onderscheiden doch niet gescheiden worden. Jongeren en ouderen kunnen het voor hen meest geschikte opleidingstraject kiezen waarbij flexibele overgangen tussen het ene naar het andere kwalificatieniveau soepel kan verlopen met inzet van reeds verworven leercredits.

De AUHL wenst te ondersteunen in:

  • Uitbouw van samenwerkingsverbanden met CVO’s en secundaire scholen met HBO-opleiding verpleegkunde met het oog op een afgestemd onderwijsaanbod, uitgezet in leerladders en uitgerust voor de uitvoering van decretale opdrachten.
  • Uitbouw van het opleidingsaanbod op kwalificatieniveaus 5, 6 en 7 aansluitend bij de behoeften van de (regionale) arbeidsmarkt en belangstelling van een divers studentenpubliek (generatiestudenten, herintreders,…).

Voor meer informatie over het samenwerkingsverband Level 5, klik hier