Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs en inspiratiedag 2020

sfeerbeeld Onderwijs  en inspiratiedag 2020

De AUHL organiseert in samenwerking met Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar 2-jaarlijkse Onderwijs- en inspiratiedag met als thema ‘Nederlands in het hoger onderwijs’. Deze vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 van 11.30 tot 16.00 uur in PXL-Congress (Elfde-Liniestraat 24, Hasselt).
lees meer

Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt

sfeerbeeld Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2019-2020

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2019-2020
Openingszitting 2019
lees meer

STEM - UHasselt

STEM

Gezien het belang van STEM in het onderwijs en de huidige transitie van de lerarenopleidingen vond Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg (AUHL) het wenselijk om op dit vlak een aantal initiatieven te nemen. 

STEMOOV

De AUHL wilde voor de lerarenopleidingen van beide partnerinstellingen komen tot een gemeenschappelijke visie op STEM en enkele handvaten om deze visie te vertalen naar de werkelijkheid. In opdracht van AUHL werkten enkele projectmedewerkers in 2018-2019 hieraan. Zij ontwikkelden de STEMOOV-handvaten, waarbij STEMOOV staat voor STEM Onderzoekend, Ontwerpend en Verbindend leren, zijn het ontwikkelde STEMOOV-model, de verbindende STEMOOV-concepten (National Research Council, 2012) en een aanzet tot competentiegericht STEM-evalueren.

Voor meer informatie over het STEMOOV-project: klik hier en ga naar de STEMOOV-website  

Om meteen een gratis digitaal exemplaar van de STEMOOV gids te bestellen: klik hier   

I-STEM

Daarnaast is AUHL ook een van de partners in het iSTEM-project. De interassociatie-cel “iSTEM inkleuren” bundelt de expertise van belangrijke academische spelers in het STEM-verhaal in het secundaire onderwijs: KU Leuven, UCLL, Arteveldehogeschool, UAntwerpen, VUB en AUHL.  

Klik hier voor meer informatie over het project I-STEM