Hogeschool PXL

In de kijker

Openingszitting 2021

sfeerbeeld Openingszitting 2021

lees meer

World Festival | Express yourself

sfeerbeeld World Festival | Express yourself

lees meer

Jaarverslag AUHL 2020

sfeerbeeld Jaarverslag AUHL 2020

lees meer


nieuwsoverzicht

STEM - UHasselt

STEM

Gezien het belang van STEM in het onderwijs en de huidige transitie van de lerarenopleidingen vond Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg (AUHL) het wenselijk om op dit vlak een aantal initiatieven te nemen. 

STEMOOV

De AUHL wilde voor de lerarenopleidingen van beide partnerinstellingen komen tot een gemeenschappelijke visie op STEM en enkele handvaten om deze visie te vertalen naar de werkelijkheid. In opdracht van AUHL werkten enkele projectmedewerkers in 2018-2019 hieraan. Zij ontwikkelden de STEMOOV-handvaten, waarbij STEMOOV staat voor STEM Onderzoekend, Ontwerpend en Verbindend leren, zijn het ontwikkelde STEMOOV-model, de verbindende STEMOOV-concepten (National Research Council, 2012) en een aanzet tot competentiegericht STEM-evalueren.

Voor meer informatie over het STEMOOV-project: klik hier en ga naar de STEMOOV-website.  

Om meteen een gratis digitaal exemplaar van de STEMOOV gids te bestellen: klik hier.  

iSTEM

Daarnaast is AUHL ook een van de partners in het iSTEM-project. De interassociatie-cel “iSTEM inkleuren” bundelt de expertise van belangrijke academische spelers in het STEM-verhaal in het secundaire onderwijs: KU Leuven, UCLL, Arteveldehogeschool, UAntwerpen, VUB en AUHL.  

Klik hier voor meer informatie over het project iSTEM