Hogeschool PXL

In de kijker

World Festival | Express yourself

sfeerbeeld World Festival | Express yourself

lees meer

Jaarverslag AUHL 2020

sfeerbeeld Jaarverslag AUHL 2020

lees meer

Studententeam UHasselt - Hogeschool PXL wint Cyber Security Cup

sfeerbeeld Studententeam UHasselt - Hogeschool PXL wint Cyber Security Cup
Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL winnen !

lees meer


nieuwsoverzicht

STEMOOV - UHasselt

STEMOOV

STEMOOV – STEM on the Move!

STEMOOV staat voor STEM Onderzoekend, Ontwerpend en Verbindend leren en biedt een holistische aanpak. In 2018-2019 werkten enkele projectmedewerkers van Hogeschool PXL en UHasselt in opdracht van AUHL aan een gemeenschappelijke visie op STEM en enkele handvaten om deze visie te vertalen naar de werkelijkheid. Er werden enkele handige STEMOOV-handvaten ontwikkeld om STEM-projecten en -lessen inhoudelijk en vooral procesgericht vorm te geven, waarbij het verwerven van de 21ste-eeuwse vaardigheden centraal staat.

Door gebruik te maken van het STEMOOV-model kunnen leerkrachten apart, maar vooral samen met hun leerlingen authentieke en maatschappelijk relevante problemen en vragen tackelen. Wil je graag kennismaken met ons dynamisch en interdisciplinair meegroei-model, het STEMOOV-model, dat ingezet kan worden van kleuteronderwijs tot hoger onderwijs? Of leer je liever hoe je verbindende STEMOOV-concepten kan integreren in de klaspraktijk? Download dan zeker de STEMOOV-inspiratiegids! Via deze link kan je een gratis exemplaar aanvragen en maak je via STEMOOV van alle STEM-geletterden daadkrachtige, autonome en zelfsturende sleutelfiguren.

Je kan nu ook affiches bestellen van het STEMOOV model en van de verbindende concepten. Download dit formulier, stuur het door naar XOD en het wordt in je school geleverd.