Hogeschool PXL

In de kijker

World Festival | Express yourself

sfeerbeeld World Festival | Express yourself

lees meer

Jaarverslag AUHL 2020

sfeerbeeld Jaarverslag AUHL 2020

lees meer

Studententeam UHasselt - Hogeschool PXL wint Cyber Security Cup

sfeerbeeld Studententeam UHasselt - Hogeschool PXL wint Cyber Security Cup
Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL winnen !

lees meer


nieuwsoverzicht

iSTEM - UHasselt

iSTEM

De Associatie Universiteit Hogescholen Limburg en haar instellingen UHasselt en Hogeschool PXL particicperen ook aan het project iSTEM.

Alle informatie over dit Vlaanderenbrede project vind je op www.istem.be.   

De interassociatie-cel “iSTEM inkleuren” bundelt de expertise van belangrijke academische spelers in het STEM-verhaal in het secundaire onderwijs: KU Leuven, UCLL, Arteveldehogeschool, UAntwerpen, VUB en AUHL. De cel is een operationeel platform dat als doel heeft de recente bevindingen rond STEM-didactiek in Vlaanderen, maar ook internationaal, in de praktijk te brengen in het Vlaamse secundair onderwijs met als extra dimensies het uitvoeren van  effectiviteitsmetingen en aandacht voor kansengroepen.

COOL (COllaboratief Online Leren) voor iSTEM, verrijkt door de methodiek van het Inkleurmodel, is het centrale werkinstrument. Het praktisch werk ondersteund door de cel iSTEM  gebeurt  in Teacher Design Teams in verschillende scholen.  De  focus ligt op de 1 ste  graad van het secundair onderwijs, de 2 de en 3 de graad tso/bso en kansengroepen. Er worden leermodules ontwikkeld die de leerlingen uitdagen om met de vele i’s van iSTEM – interactief, innovatief, ingenieus interdisciplinair en integrerend – aan de slag te gaan, die vervolgens breed toegankelijk gemaakt worden in de  dagelijkse praktijk van het STEM-onderwijs in Vlaanderen.

Meer info :  www.istem.be