Hogeschool PXL

In de kijker

Openingszitting 2021

sfeerbeeld Openingszitting 2021

lees meer

World Festival | Express yourself

sfeerbeeld World Festival | Express yourself

lees meer

Jaarverslag AUHL 2020

sfeerbeeld Jaarverslag AUHL 2020

lees meer


nieuwsoverzicht

Onderzoeksfondsen - UHasselt

Onderzoeksfondsen

Aan de AUHL bestaan volgende onderzoeksfondsen:

Hercules

De Herculesstichting is een door de Vlaamse overheid opgericht agentschap voor de financiering van middelzware en zware infrastructuur voor fundamenteel en strategisch basisonderzoek in alle wetenschappelijke disciplines.
Voor middelzware infrastructuur (van 150.000 tot 1.000.000 euro) loopt de oproep via de universitaire associaties. Hiervoor kunnen onderzoekers van Vlaamse Universiteiten en academische opleiding in de studiegebieden Audiovisuele en Beeldende Kunst, en Muziek en Podiumkunsten binnen de School of Arts, voorstellen indienen. Elke associatie organiseert hiervoor een oproep.
Voor zware onderzoeksinfrastructuur (>1.000.000 euro) loopt de oproep via de Herculesstichting waarbij onderzoeksgroepen van Vlaamse universiteiten en hogescholen maar ook Flanders Make, IMEC, VIB, VITO, iMinds, ITG en de Vlerick Leuven Gent Management School voorstellen kunnen indienen.

IOF-fonds

Het Industrieel Onderzoeksfonds (IOF) is een financieringskanaal dat als doel heeft kennis te valoriseren onder de vorm van maatschappelijke en/of industriële toepassingen. De IOF-middelen worden op het niveau van de Associatie Universiteit - Hogeschool Limburg (AUHL) beheerd door de IOF-raad en staan open voor aanvragen vanuit de UHasselt en hogeschool PXL.

Daarnaast zijn ook andere fondsen bij de partnerinstellingen van de associatie (Bijzonder Onderzoeksfonds, Projectmatig wetenschappelijk onderzoek, …) beschikbaar voor onderzoek.