Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Culturebites2020

sfeerbeeld Culturebites2020
lees meer

Onderwijs en inspiratiedag 2020

sfeerbeeld Onderwijs  en inspiratiedag 2020

De AUHL organiseert in samenwerking met Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar 2-jaarlijkse Onderwijs- en inspiratiedag met als thema ‘Nederlands in het hoger onderwijs’. Deze vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 van 11.30 tot 16.00 uur in PXL-Congress (Elfde-Liniestraat 24, Hasselt).
lees meer

Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt

sfeerbeeld Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt
lees meer

Informatie voor toekomstige studenten - UHasselt

Informatie voor toekomstige studenten


Zowel de Hogeschool PXL als de Universiteit Hasselt organiseren infodagen. Bezoekers krijgen die dag een volledig beeld van de hogeschool en van de universiteit, kunnen de leslokalen en faciliteiten bezoeken, cursussen inkijken en vooral ook kennismaken met decanen, departementshoofden, professoren en docenten.

Daarnaast zijn er ook openlesdagen waarop laatstejaarsleerlingen de kans krijgen om één of meerdere lessen mee te volgen met de reguliere studenten. Zo kunnen ze de sfeer in de hogeschool of universiteit opsnuiven en zich een idee vormen van de manier van lesgeven en van de cursusinhouden.  

Ook zijn er nog heel wat andere initiatieven die de overgang van secundair naar hoger onderwijs en het studiekeuzeproces kunnen vergemakkelijken. we verwijzen daarvoor naar de betreffende pagina's van de instellingen via onderstaande links.

 

Nuttige links

Voor het volledige aanbod aan informatie voor toekomstige studenten (infobrochures, openlesdagen, informatie over het maken van je studiekeuze, septembercursussen...), verwijzen we je graag naar de volgende infopagina's: