Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs en Islam in Vlaanderen - Lezing op 2 april door Khalid Benhaddou

sfeerbeeld Onderwijs en Islam in Vlaanderen - Lezing op 2 april door Khalid Benhaddou
lees meer

STEM-inspiratiedag 2019

sfeerbeeld STEM-inspiratiedag 2019
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2018-2019

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2018-2019
Openingszitting 2018
lees meer

Studentenvoorzieningen - UHasselt

Studentenvoorzieningen

Het overlegplatform studentenvoorzieningen van de AUHL vergadert regelmatig en werkt concreet rond verschillende projecten samen.

Voorbeelden hiervan zijn:

 1. Sport 
  Sinds september 2007 verschijnt er één gemeenschappelijke sportbrochure voor de studenten van UHasselt, PXL en KHLim. Voor alle studenten van het hoger onderwijs in Limburg wordt een gezamenlijk aanbod georganiseerd dat studenten kunnen raadplegen op www.studentensportlimburg.be. Sportief hoogtepunt voor alle instellingen van het hoger onderwijs in Limburg is de jaarlijkse regatta op het Albertkanaal.

 2. Mobiliteit
  De studentenvoorzieningen hebben geïnvesteerd in een mobiliteitsonderzoek. Mits het betalen van een waarborg kunnen studenten van de drie partnerinstellingen gratis een fiets lenen bij vzw VEDO of vzw Basis. Op deze manier wordt het gebruik van duurzame vervoersmiddelen door studenten ook ondersteund.

 3. Psychosociaal
  Er is een gezamenlijk contract afgesloten met het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk CAW Limburg. Ook het aanbod assertiviteitstrainingen wordt gezamenlijk uitgewerkt voor de UHasselt en PXL.

 4. Fonds voor Limburgse Studieleningen
  In 2007 hebben de partners van de associatie en de KHLim een overeenkomst gesloten met de provincie om een studiefonds samen te stellen. Het Fonds voor Limburgse Studieleningen (voorheen: Limburgs Studiefonds) geeft renteloze studieleningen aan jongeren die het financieel moeilijk hebben. Meer informatie vind je op de website van het Fonds voor Limburgse Studieleningen.

Meer informatie over de studentenvoorzieningen aan de instellingen van de associatie vind je via de onderstaande links: