Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Culturebites


lees meer

STEM-inspiratiedag 2019

sfeerbeeld STEM-inspiratiedag 2019
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2018-2019

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2018-2019
Openingszitting 2018
lees meer

Procedure Afwijkende Toelating (PAT) - UHasselt

Procedure Afwijkende Toelating (PAT)

Wie niet voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden voor een bacheloropleiding en op 31 december van het academiejaar van de beoogde  inschrijving de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt of zal bereiken, kan worden toegelaten tot een bacheloropleiding op basis van een toelatingsonderzoek*.

Hier vind je alle informatie over de procedure afwijkende toelating:

  1. Informatie over verder studeren en de alternatieven voor PAT 
    Vooraleer de procedure afwijkende toelating op te starten, informeer je je over je studiemogelijkheden en de alternatieven voor de procedure afwijkende toelating. Hier vind je alvast enkele nuttige links.

  2. Verloop en deadlines procedure afwijkende toelating AUHL
    De procedure afwijkende toelating van de AUHL heeft een welomschreven verloop met vastgelegde termijnen. Hier vind je meer informatie over deze deadlines en worden de verschillende stappen in de procedure verduidelijkt.

  3. Reglement procedure afwijkende toelating AUHL
    Dit reglement bepaalt de algemene voorschriften inzake de procedure afwijkende toelating AUHL


*Opgelet: Voor sommige opleidingen gelden buiten de algemene toelatingsvoorwaarden nog bijkomende toelatingsvoorwaarden (bv. toelatingsexamen voor bachelor in de geneeskunde en toelatingsproeven voor bachelor in de Pop- en rockmuziek en voor opleidingen aan PXL-MAD School of Arts. Indien je aan het einde van de procedure afwijkende toelatingsvoorwaarden een bewijs van toelating verkrijgt en je vervolgens op basis hiervan voor een van deze opleidingen wenst in te schrijven, dien je dus bijkomend nog te voldoen aan de aanvullende toelatingsvoorwaarden voor die opleiding.

Informatie over deze bijkomende toelatingsvoorwaarden vind je via bovenstaande links, op de websites van de betreffende opleidingen via Hogeschool PXL en UHasselt, of kan je navragen bij de studieloopbaanbegeleiding/trajectbegeleiding.