Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs en inspiratiedag 2020

sfeerbeeld Onderwijs  en inspiratiedag 2020

De AUHL organiseert in samenwerking met Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar 2-jaarlijkse Onderwijs- en inspiratiedag met als thema ‘Nederlands in het hoger onderwijs’. Deze vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 van 11.30 tot 16.00 uur in PXL-Congress (Elfde-Liniestraat 24, Hasselt).
lees meer

Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt

sfeerbeeld Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2019-2020

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2019-2020
Openingszitting 2019
lees meer

Beoordeling (praktische info) - UHasselt

Beoordeling (praktische info)

De toelatingsproef graduaatsopleidingen (TPG) en procedure afwijkende toelating (PAT) bestaan uit de volgende fasen:

  1. Informatie en oriëntatie
  2. Inschrijving en deadlines
  3. Beoordeling (praktische info)
  4. Beslissing over toelating

In dit onderdeel kan je lezen over de beoordeling.

 

Voor een graduaatsopleiding?

Het doel van de toelatingsproef graduaatsopleidingen (TPG) is een toelating krijgen tot een graduaatsopleiding voor mensen die niet voldoen aan de toelatingsvoorwaarden. De Toelatingsproef Graduaatsopleidingen evalueert functionele reken- en taalvaardigheden en informatieverwerking.

Via deze inschrijvingslink en na inschrijving (via e-mail) ontvang je meer praktische informatie.

 

Voor een bacheloropleiding?

Het doel van de procedure afwijkende toelatingsvoorwaarden is om het potentieel van de kandidaat voor hoger onderwijs te evalueren in functie van een vooropgezet opleidingsperspectief.

De beoordeling bestaat uit twee onderdelen:

Algemeen niveau

Na inschrijving in de procedure ontvang je via e-mail een uitnodiging voor deelname aan de beoordeling algemeen niveau.

De testen in verband met de beoordeling algemeen niveau (test begrijpend lezen) vinden in 2020 plaats op de volgende data:

- dinsdag 26 mei 2020 van 09u00 - 11u00 in lokaal FR-1.01 faculteitsgebouw Rechten (Universiteit Hasselt, campus Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500  Hasselt)

- dinsdag 1 september 2020 van 09u00 - 11u00 in lokaal FR-1.01 faculteitsgebouw Rechten
(Universiteit Hasselt, campus Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt)


Het gebouw van de Faculteit Rechten bevindt zich achter de Oude Gevangenis, gelegen aan de kleine ring. Je kan het gebouw binnengaan via de Oude Gevangenis of via de ingang aan het Koekerellenpad dat tussen de Oude Gevangenis en het groene rectoraatsgebouw van de UHasselt. 

Klik hier voor meer info over de bereikbaarheid van de Campus Hasselt, en - helemaal onderaan de pagina - een plannetje van de Campus Hasselt.

De beoordeling algemeen niveau omvat een (schriftelijke) test begrijpend lezen die collectief wordt afgenomen. De test bestaat uit een 15-tal korte tekstjes, met daaraan telkens enkele meerkeuzevragen gekoppeld (in totaal 60 vragen). Kandidaten krijgen 1,5u de tijd om de test af te leggen.

Nadien krijg je enkel te horen of je geslaagd bent of niet. Enkel indien je slaagt voor de beoordeling algemeen niveau word je toegelaten tot de volgende stap in de beoordeling:

Studieoriënteringsdossier - criteriumgericht interview

Indien je geslaagd bent voor de beoordeling algemeen niveau word je uitgenodigd voor de beoordeling van je studieoriënteringsdossier aangevuld met een criteriumgericht interview.

De criteriumgerichte interviews (enkel indien de kandidaat geslaagd is voor de test begrijpend lezen) vinden in 2020 plaats op de volgende data:

- dinsdag 9 juni of dinsdag 16 juni 2020 (tussen 9 en 17 uur) in lokaal FR-0.14 faculteitsgebouw Rechten (Universiteit Hasselt, campus Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt);

- dinsdag 8 september 2020 (tussen 9 en 17 uur) en donderdag 10 september 2020 (tussen 13 en 17 uur) of maandagnamiddag 7 september 2020 (als reserve) in lokaal FR-0.14 faculteitsgebouw Rechten (Universiteit Hasselt, campus Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt).

Houd je beschikbaar op de diverse data voor de gekozen periode!

De toelatingscommissie beoordeelt hierbij de volgende competenties:

  • Keuzevaardigheid/motivatie
  • Doorzettingsvermogen
  • Leervaardigheid en -capaciteit

Deze toelatingscommissie bestaat uit:

  • 3 vaste leden: 1 namens UHasselt, 1 namens PXL, 1 namens AUHL
  • 1 wisselend lid in functie van de opleiding waarvoor toelating wordt gevraagd