Hogeschool PXL

In de kijker

overzicht

Onderwijs en inspiratiedag 2020

sfeerbeeld Onderwijs  en inspiratiedag 2020

De AUHL organiseert in samenwerking met Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar 2-jaarlijkse Onderwijs- en inspiratiedag met als thema ‘Nederlands in het hoger onderwijs’. Deze vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 van 11.30 tot 16.00 uur in PXL-Congress (Elfde-Liniestraat 24, Hasselt).
lees meer

Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt

sfeerbeeld Ontvangst internationale studenten AUHL door Stad Hasselt
lees meer

Academische Openingszitting AUHL 2019-2020

sfeerbeeld Academische Openingszitting AUHL 2019-2020
Openingszitting 2019
lees meer

Aanvangsbegeleiding - UHasselt

Aanvangsbegeleiding

Vanaf schooljaar 2019-2020 krijgen scholen jaarlijks een bijkomende omkadering om aanvangsbegeleiding te organiseren om de beginnende leerkracht een krachtige start te geven.
Associatie Universiteit Hasselt - Hogescholen Limburg (AUHL) wil aanvangsbegeleiders en mentoren uit zowel basisonderwijs als secundair onderwijs hierbij ondersteunen door een professionaliseringstraject aan te bieden dat bestaat uit 3 pijlers:

VORMING (pijler 1)

Binnen dit opleidingstraject reiken we basishandvaten aan om een aanvangsbegeleiding voor starters op te zetten. 
AUHL biedt deze vorming gratis aan. Alle concrete informatie vindt u op deze folder. 

De inschrijvingen voor de vormingsreeks die start in december 2019 zijn nu volzet. U kan aanmelden via deze link om u te registreren. Wij contacteren u zodra de volgende reeks start.  

 

COACHING OP DE WERKVLOER (pijler 2)

De aanvangsbegeleiders en mentoren die de vorming (pijler 1) volgen of volgden kunnen intekenen voor een coachingstraject van hun aanvangsbegeleiding in hun eigen school. Dit is ‘maatwerk’: op vraag van én in dialoog met de scholen zetten we een individueel of groepstraject van ondersteuning van de aanvangsbegeleiders of mentoren uit in de eigen schoolomgeving.
Voor meer informatie: mail naar aanvangsbegleiding@auhl.be

 

LEREND NETWERK VOOR AANVANGSBEGELEIDING (LENA) - (pijler 3)

LENA is een schooloverstijgend platform waarbij alle actoren (aanvangsbegeleiders, directie, pedagogische begeleiding…) die te maken hebben met aanvangsbegeleiding ervaringen kunnen uitwisselen.

Meld je nu aan om gratis lid te worden van dit lerend netwerk via deze inschrijflink.

De kick-off van LENA gaat door op 19/03/2020 (13u-16u) met verschillende workshops en uitwisselingen betreffende aanvangsbegeleiding, loopbaanbegeleiding en professionalisering van startende leerkrachten. Na je aanmelding om lid te worden van dit netwerk, ontvang je later een persoonlijke uitnodiging voor de kick-off.