top of page
Metin_edited_edited.jpg

"Als Dream Team delen we onze persoonlijke ervaringen met de leerlingen om hen te informeren, inspireren en om zelfontdekking aan te moedigen. Het overbrengen van informatie over het hoger onderwijs aan middelbare scholieren is van cruciaal belang, aangezien het een impact heeft op hun toekomstige academische en professionele keuzes."

Metin, student Rechten, UHasselt

"Ik kom zelf uit een kwetsbaar gezin en was de eerste in mijn familie die verder ging studeren. Ik wil andere studenten met een migratieachtergrond motiveren om te vertrouwen op hun kwaliteiten en competenties en om hun eigen, unieke pad te volgen."

Samira, studente Rechten, UHasselt

Samira.jpeg

"Ik besef heel goed hoe moeilijk het is om te kiezen waar en in welke richting je wilt verder studeren en wil de leerlingen vertellen dat ze vooral naar zichzelf en hun passies moeten kijken. Als je iets écht graag wilt en gemotiveerd bent, dan zal je je doel ook bereiken." 

Yoshua, student Biotechnologie, Hogeschool PXL

Yoshua_edited.jpg

Het Dream Team is een gezamenlijk initiatief van Hogeschool PXL en UHasselt en focust op de doorstroom van het secundair naar het hoger onderwijs in Limburg.

Diverse studenten getuigen over hun persoonlijke studiekeuze- en studieloopbaanverhaal om zesdejaarsleerlingen te helpen bij het maken van hun studiekeuze. Dankzij de authenticiteit van hun getuigenis en het minimale leeftijdsverschil tussen de studenten en de leerlingen wordt er extra ingezet op het wegnemen van mogelijke belemmeringen en onzekerheden. Daardoor voelen de leerlingen zich vrij om openlijk hun vragen en twijfels met betrekking tot verder studeren te uiten. 

 

Het Dream Team wil mogelijke drempels voor de leerlingen bespreekbaar maken, hen inspireren om hun dromen na te jagen en goed onderbouwde keuzes te maken. Onze studenten zijn ervaringsdeskundigen, en vertellen onder meer over de volgende topics:
 

  • Is studeren betaalbaar?

  • Kan je studies combineren met een studentenjob?

  • Hoe ging jij om met faalangst, grote hoeveelheden leerstof …?

  • Hoe heb jij je ouders overtuigd van je keuze om verder te studeren/op kot te gaan?

  • Wat waren je vragen/twijfels? Waar heb je hulp gezocht en gevonden?

  • Welke obstakels heb je ervaren? Hoe heb je deze overwonnen?

  • ...

Wil jij dat het Dream Team in jouw school langskomt?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Bedankt voor je bericht!
We nemen spoedig contact met je op.

bottom of page