Activiteiten

Academische openingszitting

De AUHL maakt er een jaarlijkse traditie van om samen met haar partners, de Hogeschool PXL en de Universiteit Hasselt, het nieuwe academiejaar feestelijk in te zetten met een Academische Openingszitting.

Herbeleef de Openingszitting academiejaar 2020-2021  .

Vroegere openingszittingen: 

AUHL Onderwijsdag- en inspiratiedag

De AUHL organiseert tweejaarlijks in samenwerking met haar partnerinstellingen Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar "Onderwijs- en inspiratiedag".  Meest recent vond deze dag plaats op donderdag 25 januari 2018, met als thema "Evalueren in hoger onderwijs".

Voor een video impressie en foto's, om de powerpoints, filmopnames van de plenaire sessies en verslagen van de workshops te dowloaden en het programma te (her)bekijken van de afgelopen onderwijsdagen, gebruik onderstaande links. 

Jaarverslagen AUHL

Akorin

Er waren voor 2017 in zowel Hogeschool PXL als UHasselt enkele muzikale initiatieven, maar de AUHL had het idee om hen samen te brengen in één koor waar zowel (internationale) studenten als personeelsleden studenten van beide instellingen welkom zijn. Eind 2018 kreeg het koor een nog vastere vorm en werd een eigen naam gekozen. Zo werd Akorin geboren.

In de voorbije jaren waren er o.a. optredens op Winterland, het Panopticum van de Oude Gevangenis (n.a.v. 'Euregional Student Forum'), het Gouverneursgebouw (i.s.m. BeKOORlijk) en het Begijnhof (tijdens 'Culture Bites').

De repetities vinden elke woensdagavond om 19 uur plaats in het muzieklokaal (derde verdieping) van PXL Campus Vildersstraat 5, Hasselt.

Wil je meer weten of wil je meezingen en lid worden? Bezoek www.akorin.be.