top of page

Innovatie en valorisatie

De Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL zetten in op onderzoek met oog op reële economische impact en toegevoegde economische waarde. Ze nemen niet alleen hun taken van onderwijs en onderzoek waar, maar gaan de interactie met de regio aan om economische innovatie te ondersteunen en versnellen.

FRIS

Beide instellingen slaan de handen in elkaar om de regio van dienst te zijn en wetenschappelijke kennis binnen speerpunten ter beschikking te stellen. Deze speerpunten zijn gericht op specifieke sectoren en worden Functional Regional Innovation Systems (FRIS) genoemd. Een FRIS is een web-like samenwerkingsverband, gericht op een bepaalde sector van de industrie, met onder meer een (cluster) van universitaire en/of hogeschool opleiding(en) en met een (cluster van) onderzoekscentra gekoppeld aan deze opleiding(en) waar fundamenteel, basis-industrieel en toegepast onderzoek verricht wordt, gericht op een specifieke sector. Meer info vind je hier.

Innovatie en valorisatie aan Universiteit Hasselt

De Universiteit Hasselt stelt haar wetenschappelijke en technologische knowhow ter beschikking aan bedrijven bij o.a. het zoeken naar en het realiseren van vernieuwende oplossingen. Zowel dienstverlenende als technologie- en productiebedrijven kloppen bij de universiteit aan.

De Tech Transfer Office (TTO) van Universiteit Hasselt biedt ondersteuning aan bedrijf en onderzoeker om onderzoekssamenwerkingen op te zetten, gaande van het aanbieden van kant-en-klare oplossingen tot en met intense partnerships volledig op maat van de klant. Deze samenwerking kan zowel van korte als lange termijn zijn.

bottom of page