top of page

Hendrik Verbrugge nieuwe voorzitter Associatie AUHL, afscheid Willy Claes

Na 18 jaar als voorzitter van de Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg (AUHL) stopt het mandaat van Willy Claes op 15 februari 2022. De Algemene Vergadering van de AUHL heeft intussen Hendrik Verbrugge als opvolger verkozen, die tot nu toe ondervoorzitter was van de Universiteit Hasselt.


Hendrik Verbrugge is nefroloog in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden. Van 2012 tot 2018 zetelde hij voor N-VA als Limburgs provincieraadslid. Hendrik Verbrugge zal vanaf 16 februari het voorzitterschap van de Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg opnemen. Naast het voorzitterschap van de AUHL, zal Hendrik Verbrugge ook het voorzitterschap van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad VLUHR (de overkoepelende raad naast VLIR en VLHORA) opnemen.


Hendrik Verbrugge volgt in deze functie Willy Claes op. Op 16 februari 2004 werd Willy Claes verkozen tot voorzitter van de associatie, een functie die hij 18 jaar ononderbroken opnam. “Als AUHL-voorzitter zette Willy Claes voluit de schouders onder een sterk hoger onderwijs in Limburg, dat oog heeft voor gelijke onderwijskansen en innovatief onderzoek.

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page