top of page

Tom Seurs volgt Hendrik Verbrugge op als nieuwe voorzitter van Associatie AUHL

Donderdagavond 6 juli stelde de Raad van Bestuur van de AUHL -met eenparigheid van stemmen- de heer Tom Seurs (45) aan als voorzitter. De burgemeester van As volgt daarmee Hendrik Verbrugge op, die om persoonlijke redenen zijn mandaat voortijdig neerlegt.


Hendrik Verbrugge werd eind januari 2023 aangesteld als opvolger van minister van Staat Willy Claes (Vooruit) voor een mandaat van vier jaar, maar legt dat mandaat nu neer wegens persoonlijke redenen.


Intussen is Tom Seurs 23 jaar actief in de gemeentepolitiek. Daarnaast is hij ook halftijds leraar in het secundair onderwijs, waardoor hij vertrouwd is met het reilen en zeilen in het onderwijs. Gevraagd naar zijn prioriteiten, geeft de kersverse voorzitter aan dat hij vooral de taal- en leerachterstand wil aanpakken en zorgen voor gelijke onderwijskansen voor alle jongeren. Ook de vraag naar de verhoging van de participatie van Limburgse jongeren aan het hoger onderwijs en om meer opleidingen in Limburg zal zeker op zijn to-do list belanden.
52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page