top of page

STEM

STEM

 

De Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg (AUHL) nam samen met haar partnerinstellingen UHasselt en Hogeschool PXL en ook met de Provincie Limburg het initiatief om het STEM-portaal Limburg op te richten. 

 

Via dit portaal willen we werken aan de professionalisering van diverse interne en externe doelgroepen door het organiseren en faciliteren van vormingsinitiatieven, de oprichting van een lerend netwerk, het creëren van coachingstrajecten op maat en door de bundeling van bestaande expertise in een digitale bibliotheek op deze website. 

 

Op deze manier wil de AUHL STEM zichtbaar maken in de regio en verder bouwen op vorige initiatieven. Zo ontwikkelden wij in de voorbije jaren samen met dezelfde partners het STEMOOV-model, lesmaterialen, en organiseren we reeds enkele jaren de jaarlijkse STEM-inspiratiedag. 

 

Verder hebben we ook een didactisch model ontwikkeld: het STEMOOV-model

Het gaat hier over STEMOOV-handvaten, waarbij STEMOOV staat voor STEM Onderzoekend, Ontwerpend en Verbindend leren. De STEMOOV-handvaten zijn het ontwikkelde STEMOOV-model, de verbindende STEMOOV-concepten (National Research Council, 2012) en een aanzet tot competentiegericht STEM-evalueren.

Makerspace @ PXL/UHasselt

Wat?

Makerspace @ PXL/UHasselt is een open, multidisciplinair, technologisch labo waar jong en oud – schoolgaande jeugd, leerkrachten, het grote publiek, maar ook (startende) ondernemers en bedrijfspartners – met technologie(ën) kunnen experimenteren en begeleide technologieworkshops, -bijscholingen of -cursussen kunnen volgen. Een technologische bibliotheek 2.0 dus, een openbare ontmoetingsruimte in een inspirerende, multidisciplinaire technologische setting. Motto is DIY/DIT: do it yourself/do it together. Een community waarin het accent ligt op co-creatie, inventiviteit, creativiteit en levenslang leren: leren door te doen.

Wie?

Makerspace @ PXL/UHasselt staat open voor iedereen: kinderen, lagereschoolleerlingen, secundaire schoolleerlingen, studenten hoger onderwijs, leerkrachten, ondernemers, andere geïnteresseerden, …

Waar?

Technologiecampus UHasselt-FIIW & PXL-Tech 
Agoralaan, Gebouw H
3590 Diepenbeek

Wanneer?

Voor een overzicht van het programma, klik hier.

 

Het project Makerspace @ PXL/UHasselt wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Vlaamse overheid, departement Economie, Wetenschap en Innovatie.

bottom of page